Арх. Миглена Бояджиева

Адрес: София, бул. България 88, вх. 2, офис 23

Телефон: 0898 657 399

Email: megi_net@abv.bg

Представяне
Светли, просторни и много бели. Бели стени, подове и тавани, бели мебели, бели аксесоари. Познавате ги вече. Това са интериорите на архитект Миглена Бояджиева. Със сериозен опит в областта на архитектурата - работила е като прохождащ архитект в “Главболгарстрой”, след това като главен проектант на фирма “Артекс”, с авторски проекти на хотели и жилищни сгради - от 2003 г. притежава собствено архитектурно студио. За този период има само двадесетина реализирани интериорни проекта на частни домове, но всеки от тях е уникален и печели многобройни симпатии и награди. Нейното призвание е пространственото оформление. Сама подбира клиентите си. И обектите си – колкото по-неугледни изглеждат първоначално, повече потенциал носят в себе си. В работата си е честна и пряма. Тя не е от високопродуктивните архитекти, но интериорите ú са интелигентно замислени и перфектно изпълнени до последния детайл. Близки по възприятие, същевременно уникални, всеки от нейните проекти е изграден със собствена идея и специфичен мотив – повтарящ се архитектурен фрагмент, геометрична фигура, материя или цвят. Характерно е стиловото единство на всички помещения в жилището, както и композиционното овладяване на пространства, обеми, цветове и светлина в хармонична и спокойна среда за обитаване. Меги не прави компромис нито в строителната и архитектурната част, нито с мебелите и аксесоарите. За разлика от повечето архитекти в България сама проектира по-голямата част от мебелите, а за тези, които решава да закупи, е готова да обикаля с дни, докато намери най-подходящите. Трудно избира, но винаги знае какво търси. Интериорите ú са с максимално изчистени линии и форми, със силно изразена графичност и игра на растери и линии. Меги съблюдава равностойното съотношение между естетика и функция. Привърженик е на естествените материали и неутралните цветове от сиво-бежовата гама. Нейна запазена марка е бялото в различните си оттенъци. Огледални тавани, стъклени врати и стени, огледала - с отражение и прозрачност създава илюзия за простор и светлина, а с белия цвят неутрализира пространството. Дървесина – любим материал, внасящ уют (обезателно светла - ясен, дъб, бук), метал, стъкло, камък, кожа, текстил, всеки от тях е носител на естествения си непреходен цвят – без тях интериорът стои незавършен. Мебелите са изключително минималистични, предпочита вградените корпуси, които не нарушават чистата линия на стените в помещенията. Дискретно, ненатрапчиво или като акцент - осветлението е централна тема в проектите на арх. Бояджиева. С него започва и завършва всеки интериор. Неподминати остават и високотехнологичните уреди, задължително вградени в шкафовете.
Не робува на модата, а се доверява на собствените си критерии за естетика, затова нейните интериори остават актуални във времето – най-сигурен гарант за тяхната стойност. Те се харесват и на специалистите, и на потребителите, което се случва изключително рядко. „Аз наистина се стремя към това, а то се постига най-трудно”.
Галерия
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code