Специализирани изложения
Бранш
Град
Ключова дума
Дата

London Design Festival14.09 - 22.09.2019

Лондон, Великобритания

Website: www.londondesignfestival.com

Представяне

Лондон Дизайн Фестивал е замислен от сър Джон Сорел и Бен Еванс през 2003 година. Тяхната идея е на базата на съществуващите дизайнерски събития в Лондон, да се създаде ежегодно такова, което да насърчава креативността на града, привличайки изявени визионери, практици, търговци на дребно и педагози.
Стартът на първото издание бе в Блумбърг на 25 март 2003 г., с огромната подкрепа на различни проекти, образователни центрове, правителствени и лондонски организации. 17 години по-късно тази изява остава все още силна.
През 2018 г. фестивалът посрещна рекордните 588 200 посетители от над 75 страни. Допълнителено, аудитория от близо 600 000 души имаше възможността да види четирите Ориентирни проекта. Освен това, London Design Festival допринесе за общо 161,250 посещения на V&A през периода на фестивала, като 22% от анкетираните заявиха, че никога преди не са посещавали музея и са били провокирани да го направят именно заради фестивала. И както сподели директорът на London Design Festival, Бен Еванс: „Лондон и дизайнът вървят ръка за ръка. Това е част от нашата история. London Design Festival е платформа за разказване на стотици дизайнерски истории. Всяка една от тях общува с нарастваща аудитория, жадна за дизайнерски идеи и наслаждаваща се на качеството и разнообразието на предлаганото. Всичко това потвърждава статута на Лондон като глобален център за дизайн. "

За LDF18 посетителите на V&A имаха възможността да видят поставените инсталации в целия музей, в допълнение от обширна програма от събития, ежедневни обиколки и семинари от Global Design Forum, които през 2018 г. събраха 65 лектори от 20 държави и 2800 посетители.
Садик Кан, кмет на Лондон, сподели: “Лондонският фестивал на дизайна е фантастично събитие, което обединява дизайнери от цял свят и демонстрира позицията на столицата като мощна сила за творческите индустрии. Лондон е известен с творчеството си и продължава да привлича най-добрите компании и таланти от цял свят. Радвам се да подкрепя London Design Festival, който показва, че Лондон е отворен за велики идеи, иновации и хора от всички среди. "

Галерия
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code