Статии

“Excuse My French!”

Дата: 23 май 2019Сподели:

Все по-голям става интересът към Франция като страна, чийто стил е способен да вдъхне уникалност в един все по-стандартизиран и глобализиран свят. „Извинете моя френски“ си поставя точно тази цел – да проучи какво и кои правят този стил толкова привлекателен, откъде черпят вдъхновение и кои са носителите на новото френско наследство - дизайнери, производители и занаятчии.


Мотото „Извинете моя френски“ е изискан намек на агенцията за прогнози NellyRodi за преоткриването на френския стил и неговата неподражаема артистичност. Макар това отдавна да се е превърнало в клише, френското наследство в изкуството, модата, дизайна и начина на живот е било винаги запазена марка. Характерното за французите уважение към традициите се превръща в умение елегантно да се интерпретира наследството.


Венсан Грегоар от NellyRodi посочва редица фактори, които са отговорни за нововъзникващото възраждане на страната. Много малки компании, създадени от млади хора и обединени под названието Petites Maisons, са водещи в дизайна. Без претенции, но търсещи промяната със смелост, хумор и самоирония, те интерпретират традиционните продуктови линии, за които е характерен духът на фантазия и изключителност. Като съвременна реплика на новата вълна във френското кино е новопоявилата се Nouvelle vague, оживила френския шик с нови настроения, идващи от други места. Светът на дизайна е пълен с фигури, носещи типично френския белег на безразсъдство и дръзновение, необичайност и екстравагантност. Не е за подценяване и значението на френската технологична индустрия. Най-големият кампус за стартиращи компании в света Station F е в Париж, а френските фирми са водещи участници в областта на революционните технологии за дома.

Галерия
Още статии

Как Павел Кадлеч се включва в местнатата дървопреработвателна промишленост като мобилен банцикар.

Повече

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост бе отличена с приз от Българската търговско-промишлена палата за „БРАНШОВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА 2014 ГОДИНА“.

Повече

Български студенти спечелиха награди от престижния международен конкурс на VELUX по архитектура – IVA 2014.

Повече

От 3 ноември стартира новото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014 под мотото "Вдъхваме живот на всяка баня".

Повече

Новият брой на списание МД мебелен дизайн е вече на пазара.

Повече

От 29 октомври до 7 ноември т.г. в МЕГА МОЛ в София ще се проведе изложба на полски дизайн "Designed in Poland"

Повече

Акцентите: Мебели от нетрадиционни материали Избор на правилно лепило Интервю с Александър Палешутски

Повече

"Със създаването на собствен цех за разбичване на трупи направихме печеливш ход " – смятат от естонската мебелна фабрика SVERIX.

Повече

Столичната болница ИСУЛ вече е покрита със 106 соларни панела Bosch.

Повече

На 28 септември бе обявено началото на шестото издание на международния конкурс за млади дизайнери Jumpthegap, насочен към млади дизайнери, архитекти и студенти по дизайн и архитектура от цял свят.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code