Статии

4D в галерия Алгара

Дата: 14 май 2015Сподели:

Това не е първата съвместна експозиция на авторите. Въпреки откровено различната посока в стила и творческия им път, освен многогодишното им приятелство, родено още в годините на следване в Художествената академия, освен таланта, чувството за естетика и отношение към съвременното изкуство, ги свързва и успешно представяне в германската Matuschek Gallery още през далечната 1991 година.
Към днешна дата произведенията им обитават гостоприемното пространство на разположената в сърцето на София галерия АЛГАРА в пълна хармония и съзвучие, а разликата в начина им на работа превръща изложбата в прекрасно духовно преживяване, което не си заслужава да бъде пропуснато.
За авторите
Иван Стойчев е автор с много сериозна биография, започваща още от студентските му години, и специфичен стил на изразяване. Платната му са характерни със сложността на експресивните състояния и граничеща с абсолютизъм пластичност. Художникът има зад гърба си няколко самостоятелни изложби в България, Германия, Франция, Белгия и САЩ.
Румен Читов е роден в Карлово през 1960 г. Дипломира се в НХА „Николай Павлович” през 1988 г. със специалност „Живопис”. Има реализирани 16 самостоятелни изложби в България, Люксембург и Германия и многобройни участия в съвместни изложби и арт проекти. Негови произведения са собственост на частни колекции от България, Франция, Германия и САЩ.
Любомир Вутов е роден през 1956 г. Завършва НХА „Н. Павлович”, спец. "Дърворезба". Има зад гърба си реализирани няколко самостоятелни изложби и многобройни участия в престижни международни арт проекти. Авторът работи предимно в областта на пластичните изкуства, като често експериментира с различни видове дърво и метал. Често търсенията му излизат от границите на традиционната скулптура в територията на дигиталните изкуства. Негови творби са собственост на частни колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Белгия, Великобритания. Живее и работи в София.
Александър Димитров е роден на 24.06.1969 г. в гр Пловдив. Завършил НХА „Николай Павлович” през 1995 г. в класа на акад. Светлин Русев. Има реализирани 15 самостоятелни изложби в България, Австрия и Германия и многобройни участия в съвместни изложби и арт проекти. Автор на 32 кураторски проекта в рамките на Галерия БЯЛА ЗОНА. Негови произведения са собственост на частни колекции от България, Франция, Германия, Япония и Русия.

на снимките: част от уникалните произведения на Иван Стойчев

Галерия
Още статии

Сдвоеният банциг HR250 може да направи един или два ряза при едно преминаване за листене на призми и дъски.

Повече

„Красотата е в процеса на изработка и тапициране и мисля, че колегите, които се занимават с този вид мебели, също биха потвърдили.“

Повече

„Успехът е да се харесваш, да харесваш това, което правиш и да харесваш начина, по който го правиш.“

Повече

Първите новини за 2020 г. в мебелния бранш идват с новия брой на сп. ДМТ.

Повече

С отложена дата след превантивни здравни мерки.

Повече

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code