Статии

Artnewscafé чества осмата си годишнина

Дата: 1 септември 2016Сподели:

Както всяка година в началото на септември Artnewscafé чества своя рожден ден със специално парти. Тази година цифрата е 8 – 8 години откакто Веселина и Катрин Сариеви отварят заведението, което бързо се превръща в място за срещи, културни събития и изложби, единствената в България библиотека с международна арт преса, идеен хъб и не на последно място – в ключова парти локация.
Осмият рожден ден тази година съвпада с най-специалния ден на Пловдив – деня на Съединението. На 6 септември, неделя, от 20:00 ч. в кафето ще започне голямото празнично честване със специално стрийт парти с музика от унгарския DJ Emu Plusminus.
Emu Plusminus предизвика вниманието с нестандартната си представа за звучене. Селекцията му сплотява разновидните му музикални интереси, чието проявление откриваме в стилове като new wave, synth wave, electro, space-age pop, krautrock, old-school, cosmic / mutant disco. Има изяви в клубове като Jule Verne, LOMO, ТАМ (Велико Търново), както и във виенския Club U /Austria/.
Подаръците ще бъдат от рожденика Artnewscafé, но решени от заровете: всеки, който изкара сбор осем, ще получи безплатно питие от Ballantine’s.
Този 6 септември празникът ще бъде двоен, а мястото за гледане на традиционната заря ще бъде в края на ул. „Отец Паисий“. Преди седем години artnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас!
Повече за Artnewscafé
Прeди осем години през септември 2008 година в Пловдив отвори врати Artnewscafé. От самото си начало artnewscafe се разпозна като ново място за неформална комуникация и идеен хъб в Пловдив. Artnewscafé дължи своя характер както на идеите на създателите си, така и на търсенията и отдадеността на лицата зад бара, а атрактивността си на архитектурното решение на MMXX architects – Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев и запомнящото се лого - подарък от световно известния художник Недко Солаков.
Определящо се като свързващо място Artnewscafé разви свои формати събития в тази посока, най-популярният, от които е Приятели зад бара. Други инициативи на artnewscafe имат ангажираност към социални, урбанистични и граждански теми. Такива са групата събития, дискусии и презентации “Беседка за града” през 2013 и 2015-та година, както и единични презентации и лекции.
Artnewscafé става популярно през годините и с улицата, на която се намира. Разположено е на ул. Отец Паисисй в Пловдив, където под мотото “Успоредната Градска Култура” четири поредни години до 2013 г. се организира фестивал “Улица Отец Паисий”.
Artnewscafé има собствена арт-библиотека и мини-книжарница, организира изложби с млади илюстратори, графични дизайнери, творци и издава месечния Artnewscafé бюлетин за изкуство, който си има своя мобилно приложение, а от 2015-та и сайт за арт критика – www.artnewscafe.com/bulletin.

Галерия
Още статии

Сдвоеният банциг HR250 може да направи един или два ряза при едно преминаване за листене на призми и дъски.

Повече

„Красотата е в процеса на изработка и тапициране и мисля, че колегите, които се занимават с този вид мебели, също биха потвърдили.“

Повече

„Успехът е да се харесваш, да харесваш това, което правиш и да харесваш начина, по който го правиш.“

Повече

Първите новини за 2020 г. в мебелния бранш идват с новия брой на сп. ДМТ.

Повече

С отложена дата след превантивни здравни мерки.

Повече

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code