Статии

Artnewscafé чества осмата си годишнина

Дата: 1 септември 2016Сподели:

Както всяка година в началото на септември Artnewscafé чества своя рожден ден със специално парти. Тази година цифрата е 8 – 8 години откакто Веселина и Катрин Сариеви отварят заведението, което бързо се превръща в място за срещи, културни събития и изложби, единствената в България библиотека с международна арт преса, идеен хъб и не на последно място – в ключова парти локация.
Осмият рожден ден тази година съвпада с най-специалния ден на Пловдив – деня на Съединението. На 6 септември, неделя, от 20:00 ч. в кафето ще започне голямото празнично честване със специално стрийт парти с музика от унгарския DJ Emu Plusminus.
Emu Plusminus предизвика вниманието с нестандартната си представа за звучене. Селекцията му сплотява разновидните му музикални интереси, чието проявление откриваме в стилове като new wave, synth wave, electro, space-age pop, krautrock, old-school, cosmic / mutant disco. Има изяви в клубове като Jule Verne, LOMO, ТАМ (Велико Търново), както и във виенския Club U /Austria/.
Подаръците ще бъдат от рожденика Artnewscafé, но решени от заровете: всеки, който изкара сбор осем, ще получи безплатно питие от Ballantine’s.
Този 6 септември празникът ще бъде двоен, а мястото за гледане на традиционната заря ще бъде в края на ул. „Отец Паисий“. Преди седем години artnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас!
Повече за Artnewscafé
Прeди осем години през септември 2008 година в Пловдив отвори врати Artnewscafé. От самото си начало artnewscafe се разпозна като ново място за неформална комуникация и идеен хъб в Пловдив. Artnewscafé дължи своя характер както на идеите на създателите си, така и на търсенията и отдадеността на лицата зад бара, а атрактивността си на архитектурното решение на MMXX architects – Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев и запомнящото се лого - подарък от световно известния художник Недко Солаков.
Определящо се като свързващо място Artnewscafé разви свои формати събития в тази посока, най-популярният, от които е Приятели зад бара. Други инициативи на artnewscafe имат ангажираност към социални, урбанистични и граждански теми. Такива са групата събития, дискусии и презентации “Беседка за града” през 2013 и 2015-та година, както и единични презентации и лекции.
Artnewscafé става популярно през годините и с улицата, на която се намира. Разположено е на ул. Отец Паисисй в Пловдив, където под мотото “Успоредната Градска Култура” четири поредни години до 2013 г. се организира фестивал “Улица Отец Паисий”.
Artnewscafé има собствена арт-библиотека и мини-книжарница, организира изложби с млади илюстратори, графични дизайнери, творци и издава месечния Artnewscafé бюлетин за изкуство, който си има своя мобилно приложение, а от 2015-та и сайт за арт критика – www.artnewscafe.com/bulletin.

Галерия
Още статии

Нови продукти, концепции и вдъхновения за по-голям жилищен комфорт.

Повече

Благодарение на технологията “Connect", Häfele реализира "умен дом" посредством "умни мебели".

Повече

Interzum Award 2019: двойна награда за Hettich ComfortSpin и ViZard by ambigence бяха наградени.

Повече

На специална церемония премиерът Б. Борисов, откри модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на фирмата.

Повече

Годишната конференция на браншовете Дървообработване и Производство на мебели ще се проведе на 29-ти ноември в хотел Рила, к.к. Боровец.

Повече

Георги Янков, „Валиян” ООД: „В България има много шансове, много възможности за младите хора.”

Повече

Интервю на сп. ДМТ с Венелина Йорданова, управител на GRANDecor.

Повече

„Да си производител, ти дава повече от всичко - това е предизвикателство и възнаграждение.”

Повече

Имаме удоволствието да Ви поканим и тази година на станалата вече традиционна среща „Ден на отворените врати“, 11 октомври 2019 г., петък, от 10:00 ч. в нашето дъщерно предприятие Вита 02 ЕООД, гр. Тетевен, кв. Полатен.

Повече

МОС Консулт има удоволствието да Ви покани за пореден път на своето Inhouse Show. Този път на тема роботика ...

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code