Статии

Да си си сам началник с мобилен банциг

Дата: 18 декември 2014Сподели:

Някогашен шофьор на автобус от чешкото село Дацице, Павел Кадлеч си спомня как веднъж дочува колежка да споменава, че трябва да се прибере, защото при нея идва банциг. Когата се позаинтересувал разбира, че мобилен банциг ще идва в нейната къща, за да разбичи трупите на дъски, от които тя има нужда.
Това е първото докосване на Павел до света на мобилните банцизи. Концепцията го заинтригува и той започва да си мисли, че в бъдеще и той може да прави нещо подобно.
През 2009 г. Павел осъществява тази своя идея и купува банциг Wood-Mizer модел LT20 с хидравлика. Благодарение на хидравликата Павел може да обработва трупи до два тона и то съвсем лесно. Въпреки че той предлага мобилна услуга избира елкетродвигател от 11 кВт пред дизелов или бензинов двигател. Електродвигателите изискват по-малко поддръжка и са по-тихи, освен това в Чехия повечето фермери имат 380 в. захранване. Мобилните банцизи на Wood-Mizer са оборудване със сертифицирано за цялата пътна мрежа ремарке, което позволява на собственика да тегли банцика до мястото на работа. Павел използва лентите модел SilverTip на Wood-Mizer. SilverTip е икономична лента, предназначена най-вече за преработка на трупи без кора. Кората често е замърсена с кал и пясък, които могат лесно да затъпят и повредят лентите. Поради това банцигът на Павел е оборудван с предлаганото като опция устройство за белене на кората, с което значително забавя затъпяването и удължава максимално работата на лентата между две заточвания. Практически устройството почиства само една ивица пред лентата, където тя навлиза в трупа.
Павел използва услугата на Wood-Mizer за заточване на лентите. Той просто изпраща затъпилите се ленти обратно на Wood-Mizer и те му ги връщат като нови. Това му позволява да прекарва повече време в работа и изкарване на пари вместо в поддръжка на ленти.
Павел вярва, че трябва да се грижи за машината, която го храни. Всеки ден, той отделя 15-20 минути за проверка на всичко по банцига, правейки настройки и смазвайки движещите се части.
Правилното натягане на лентата е жизнено важно за качественото бичене и това е което той проверява с помощта на уред за измерване на силата на опъване на лентата. Ако лентата е пренатегната, ремъците и ролките се износват по-бързо. Ако лентата не е достатъчно натегната вибрациите се увеличават и качеството на бичене пада. Благодарение на своето вниманието към детайла Павел успява да произвежда сигурно и постоянно качествени продукти за своите клиенти, които обикновено са дърводелци и строители. Той в момента е напълно ангажиран с поръчки за два месеца напред, което го кара да се чувства много доволен, че е избрал точно тази кариера.
Павел се наслаждава да работи за себе си, предлагайки услуга, от която хората се нуждаят и ценят и се радва да вижда резултатите от своята работа в края на всеки работен ден пачка от високо качествени дъски и щастлив клиент. Той обикновено бичи средно по пет кубика на ден и може да увеличи това при необходимост. Неговият личен рекорд е 15 куб. м, бичейки от изгрев до залез.
Моят банциг никога не ме разочарова, усмихва се Павел. Ако някога сте в село Дацице, се оглеждайте за смарагдово зеления Нисан Терано с надпис "Ние можем да разбичим Вашия дървен материал с нашия мобилен банциг". Моят банциг никога не ме разочарова, усмихва се Павел.
Павел тегли своя Wood-Mizer с джипа си Нисан Терано. Клиентите се радват на високото качество на готовия продукт, а отпадъците от дървообработването намират приложение във фермата. Банцигът Wood-Mizer LT20 с хидравлично манипулиране на трупите и електродвигател отговаря на нуждите на бизнеса на Павел.


Снимки:

Павел тегли своя Wood-Mizer с джипа си Нисан Терано.

Клиенти се радват на високото качество на готовия продукт, а отпадъците от дървообработването намират приложение във фермата.

 „Моят банциг никога не ме разочарова” усмихва се Павел.

Банцигът Wood-Mizer LT20 с хидравлично манипулиране на трупите и електродвигател отговаря на нуждите на бизнеса на Павел.


Галерия
Още статии

„Красотата е в процеса на изработка и тапициране и мисля, че колегите, които се занимават с този вид мебели, също биха потвърдили.“

Повече

„Успехът е да се харесваш, да харесваш това, което правиш и да харесваш начина, по който го правиш.“

Повече

Първите новини за 2020 г. в мебелния бранш идват с новия брой на сп. ДМТ.

Повече

С отложена дата след превантивни здравни мерки.

Повече

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече

„Устойчивият дизайн трябва да следва идеята за създаване на продукти, които имат положително влияние върху околната среда.“

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code