Статии

ЙАФ БЪЛГАРИЯ - Дървесината е нашият свят

Дата: 6 май 2015Сподели:

Групата Фришайс
Със своите 50 представителства в 13 държави и над 2200 служители, международната група ЙАФ (или позната във Австрия като „Й и А Фришайс”) е най-големият търговец на дървесина и дървесни продукти за централна и източна Европа. Името ú се свързва с почти седем десетилетия компетентност в бизнеса, голяма мрежа от филиали и огромно разнообразие от продукти. ЙАФ предлага повече от 83 000 артикула, а постоянната складова наличност от над 20 000 продукта гарантира на клиентите бърза доставка. Освен с единственото по рода си продуктово разнообразие, групата разполага и със силно развита логистична система, както и с модерни производствени центрове.
Оборотът на компанията за 2014 г. е 585 млн. евро, а очакванията за 2015 г. са за 650 млн. евро.


Малко история
Компанията е основана през 1948 г. от Йозеф и Антония Фришайс в австрийския град Щокерау, в близост до Виена. До края на 1990 г. групата ЙАФ се концентрира върху развитието на компанията в Австрия, а от 1991 г. стартира експанзията ú в централна и източна Европа: Чехия, Германия, Словакия, Унгария, Хърватия и Румъния. След 2005 г. погледът на компанията се насочва и към младите пазари - България, Босна и Херцеговина, Полша, Русия, Украйна и Сърбия. От 2007 г. ЙАФ притежава собствено предприятие за производство на фурнир в Брашов (Румъния) под името "JFFurnir". Групата успява да се докаже на всички пазари, търгувайки единствено с продуктите на водещи световни производители.

Нови пазари
От октомври 2014 ЙАФ е новият собственик на DLH Азия и Африка с целеви пазари Китай, Виетнам и Камерун. Годишният оборот на DLH преди присъединяването е около 74 милиона евро. Групата DLH присъства на фондовия пазар и е специализирана в търговията на едро с дървесина и дървесни материали. Тя е датска семейна собственост в продължение на повече от 100 години, което свързва историята ú с миналото на новия ú собственик - ЙАФ.

ЙАФ България

ЙАФ България става част от голямото семейство на Фришайс през 2005 г. Първият си филиал компанията отваря в София. Той е със складова площ от 2000 кв. м.
През 2007 г. се открива и вторият филиал на групата във Варна, обслужващ северната и източната част от страната.
От май 2009 г. софийското представителство на ЙАФ България се премества в нова високотехнологична база с обща площ от 4 дка., намираща се в село Мусачево.
През септември тази година фирмата ще отпразнува 10 години от стъпването си на българския пазар. 

Продукти и услуги

Единствено ЙАФ предлага уникален комплексен набор от продукти и услуги, свързани с дървесината. Основните продуктови групи на фирмата включват декоративни и конструктивни плочи, подови настилки, декинги, строителна дървесина, фурнири и масивна дървесина, врати и обков за тях. От придобития опит и познание за потребностите на клиентите си, компанията създава програма със свои собствени марки.

Фирмата предлага пълен набор от услуги - транспорт, разкрояване на плочи, фурнироване, висококачествено кантиране. Разработват се и нови услуги, предназначени за бизнес клиентите, които ще бъдат представени в най-скоро време.
ЙАФ България има добре развита търговска мрежа и дистрибутори във всички големи градове в страната - Бургас, Пловдив, Плевен, Благоевград, Русе.

Лесно и удобно онлайн
От септември 2014 работи новият онлайн магазин на фирмата, в който могат да се намерят, разгледат и поръчат повече от 15 000 продукта, разделени в седем основни категории. 

В света на фурнирите
“JAF Veneer World“ е първата в света онлайн платформа и единствен по рода си онлайн магазин за фурнири, който съдържа над 1.2 млн. изображения с висока резолюция на всички фурнирни пакети. Той е предназначен както за специалисти от бранша – дизайнери, архитекти, производители на мебели, така и за крайни клиенти. Посредством голям набор от онлайн инструменти за филтриране и възможност за сравняване на продуктите, потребителят бързо може да направи своя точен избор.
Още нещо важно и любопитно
ЙАФ е сертифицирана по стандартите FSC и PEFC (осигуряват гарантиран произход на дървесните продукти, които предлага).
ЙАФ притежава модерна складова база с обща застроена площ над 245 000 кв. м и съвременен автопарк с 300 мотокара, 86 собствени камиона и неограничен брой наети камиони, които осигуряват бърза доставка на продуктите до клиента.
ЙАФ подпомага млади таланти. Фирмата подкрепя и спонсорира дизайнерски конкурси.
ЙАФ България поддържа успешен собствен волейболен отбор ЙАФ Волей, който вече три години е шампион в Любителската волейболна лига.

Галерия
Още статии

„Красотата е в процеса на изработка и тапициране и мисля, че колегите, които се занимават с този вид мебели, също биха потвърдили.“

Повече

„Успехът е да се харесваш, да харесваш това, което правиш и да харесваш начина, по който го правиш.“

Повече

Първите новини за 2020 г. в мебелния бранш идват с новия брой на сп. ДМТ.

Повече

С отложена дата след превантивни здравни мерки.

Повече

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече

„Устойчивият дизайн трябва да следва идеята за създаване на продукти, които имат положително влияние върху околната среда.“

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code