Статии

ИКЕА спечели iF DESIGN 2016 за лампата RIGGAD

Дата: 29 февруари 2016Сподели:

iF е сред водещите световни награди за дизайн, a RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
„iF награждава изключителните постижения в дизайна. За нас е чест, че iF отличи нашите усилия за създаването на работната лампа RIGGAD,” заяви Бьорн Блок, мениджър „Осветление“ в ИКЕА.
Изследвания сред потребителите показват, че за повечето хора зареждането на мобилните телефони е неприятно задължение. Затова ИКЕА разработва RIGGAD – лампа, която зарежда телефона ви, докато работите. Идеята й е едновременно да намали притеснението, че телефонът ще остане незареден, и да ограничи излишните кабели по бюрото.
Снабдена с регулиращо се рамо и глава, RIGGAD осигурява лесно насочване на светлината. Лампата има устройство за безжично зареждане, скрито в основата. RIGGAD започва да служи като зарядно с поставянето на телефон върху символа плюс.
„Исках зарядното да се превърне в естествена част от дома, като в същото време то е и лесно за използване. Резултатът е зареждаща подложка със семпъл, но интересен дизайн,“ споделя Дейвид Уол, дизайнер в ИКЕА.
iF е една от най-престижните награди за дизайн в света. Тази година журито разгледа повече от 5 000 предложения от над 2 400 участници, от 53 държави. Лампата RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
Лампата е част от новата колекция продукти на ИКЕА, които предлагат безжично зареждане на мобилни устройства. Те използват Qi сертифицирана технология, която е нов промишлен стандарт за индуктивно зареждане. Телефоните, които не поддържат Qi, също могат да се зареждат с помощта на панелите за безжично зареждане VITAHULT на ИКЕА.

Галерия
Още статии

Имаме удоволствието да Ви поканим и тази година на станалата вече традиционна среща „Ден на отворените врати“, 11 октомври 2019 г., петък, от 10:00 ч. в нашето дъщерно предприятие Вита 02 ЕООД, гр. Тетевен, кв. Полатен.

Повече

МОС Консулт има удоволствието да Ви покани за пореден път на своето Inhouse Show. Този път на тема роботика ...

Повече

Пейката-коренище, проектирана от Yong Ju Lee Architecture, е мебел за обществени пространства...

Повече

"Ветекс" ООД е фирма с 28 годишен опит в шивашката промишленост, от които през последните четири е с ярко присъствие в отрасъла за шиене на дивани...

Повече

След един доста “дизайнерски” брой на ДМТ, който ви представи най-новите тенденции в мебелите, показани на най-вдъхновяващото световно изложение - Salone del Mobile в Милано през април, сега сме ви подготвили един определено „технически” брой...

Повече

Industry 4.0 се превърна в световен тренд за нововъведения и иновации в различни браншове и индустрии, както, разбира се, и в производството на мебели.

Повече

Новата централна библиотека в Хелзинки - една oда за книгите в дигиталния свят. Библиотеката бе открита ден преди 101-та годишнина на Финландия като независима държава, а името й „Ооди“ означава „ода“.

Повече

Кой ли е предполагал, че в тези преломни години за страната ни като цяло, списание ДМТ ще устои на всички трудни моменти и предизвикателства...

Повече

Hettich показва интелигентни решения за съхрание в малки пространства.

Повече

София, 7 юни 2019, Canon представи новите тенденции и неограничени възможности на дигиталния печат на специално събитие в Generator, на което бяха поканени архитекти, дизайнери и печатари.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code