Статии

ИКЕА спечели iF DESIGN 2016 за лампата RIGGAD

Дата: 29 февруари 2016Сподели:

iF е сред водещите световни награди за дизайн, a RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
„iF награждава изключителните постижения в дизайна. За нас е чест, че iF отличи нашите усилия за създаването на работната лампа RIGGAD,” заяви Бьорн Блок, мениджър „Осветление“ в ИКЕА.
Изследвания сред потребителите показват, че за повечето хора зареждането на мобилните телефони е неприятно задължение. Затова ИКЕА разработва RIGGAD – лампа, която зарежда телефона ви, докато работите. Идеята й е едновременно да намали притеснението, че телефонът ще остане незареден, и да ограничи излишните кабели по бюрото.
Снабдена с регулиращо се рамо и глава, RIGGAD осигурява лесно насочване на светлината. Лампата има устройство за безжично зареждане, скрито в основата. RIGGAD започва да служи като зарядно с поставянето на телефон върху символа плюс.
„Исках зарядното да се превърне в естествена част от дома, като в същото време то е и лесно за използване. Резултатът е зареждаща подложка със семпъл, но интересен дизайн,“ споделя Дейвид Уол, дизайнер в ИКЕА.
iF е една от най-престижните награди за дизайн в света. Тази година журито разгледа повече от 5 000 предложения от над 2 400 участници, от 53 държави. Лампата RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
Лампата е част от новата колекция продукти на ИКЕА, които предлагат безжично зареждане на мобилни устройства. Те използват Qi сертифицирана технология, която е нов промишлен стандарт за индуктивно зареждане. Телефоните, които не поддържат Qi, също могат да се зареждат с помощта на панелите за безжично зареждане VITAHULT на ИКЕА.

Галерия
Още статии

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече

„Устойчивият дизайн трябва да следва идеята за създаване на продукти, които имат положително влияние върху околната среда.“

Повече

Нови продукти, концепции и вдъхновения за по-голям жилищен комфорт.

Повече

Благодарение на технологията “Connect", Häfele реализира "умен дом" посредством "умни мебели".

Повече

Interzum Award 2019: двойна награда за Hettich ComfortSpin и ViZard by ambigence бяха наградени.

Повече

На специална церемония премиерът Б. Борисов, откри модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на фирмата.

Повече

Годишната конференция на браншовете Дървообработване и Производство на мебели ще се проведе на 29-ти ноември в хотел Рила, к.к. Боровец.

Повече

Георги Янков, „Валиян” ООД: „В България има много шансове, много възможности за младите хора.”

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code