Статии

Интервю с Пламен Стоянов, управител на "ДесПас" ООД

Дата: 30 октомври 2019Сподели:


Визитна картичка на фирмата:
Име: „ДесПас” ООД
Адрес: Варна
Година на основаване: 2003
Регистрирани търговски марки: Алфа Мебел
Персонал: 40
Производствена база: Да
Собствени търговски обекти: 2
Сертификати: ISO 9001, ISO 14001
Награди: Награда от Международно специализирано изложение „Трите ключа” – 2008 година
Членство: БКДМП


Слоган: Комфортът, който можете да си позволите!

„ДесПас” ООД е основана през 2003 г. от Пламен Стоянов и Десислав Десев като търговска фирма, но поради липса на достатъчна гъвкавост в доставките двамата съдружници са принудени да си организират сами звено доставки, монтажи, а впоследствие през 2008 г. и собствено производство. В началото фирмата разполага с ограничено количество машини и само трима работници в цеха. С времето „ДесПас” се разраства, намира ентусиазирани хора и в момента в производството работят 33-ма квалифицирани професионалисти.


ДМТ: Каква пазарна ниша заемат вашите продукти?
П.С.: Нашите мебели са над средния и във високия клас. Технологиите и операциите, които използваме в производството им, са гаранция за тяхното качество. С времето вече не става дума за производство на мебели, а за удовлетворението на клиента и за изграждането на чувство за комфорт и уют.
ДМТ: Кои са основните ви клиенти?
П.С.: Нашите клиенти са хора, които знаят какво искат. Хора, които не биха пестили време и средства, за да постигнат без компромис желаното качество, комфорт и уют в техните домове.
ДМТ: По индивидуален проект или за серийно производство разработвате мебелите? Имате ли клиенти в чужбина?
П.С.: Произвеждаме серийно маси, уникални по рода си за пазара ни, чрез които помагаме на нашите клиенти да бъдат различни от останалите. Част от тях изнасяме в ЕС.
ДМТ: Кои са ценностите, от които се ръководите в работата си?
П.С.: Нашата фирмена философия е: акцент върху хората, функционалността, комфорта и безопасността на домовете, съчетаването на дизайн и технологични иновации, грижа за клиента, както и в отличното съотношение цена – качество на продуктите.
През 2013 година спечелихме проект „Диверсификация на продукцията чрез внедряване в производството на иновативен продукт“ и с помощта на средствата по програмата успяхме да обогатим машинния си парк. Наскоро спечелихме и проект „Ресурсна ефективност”, с което продължаваме да модернизираме и разширяваме производството си.
ДМТ: Какви преимущества има вашата фирма пред конкурентите ви, какво ви отличава от тях?
П.С.: Не се съобразяваме с даденостите на производството, а с изискванията на клиентите, техните желания и спецификата на обектите с цел постигане на максимална функционалност, комфорт и уют в домовете им.
ДМТ: Какви мебели харесва днес българинът?
П.С.: Все по-голяма част от клиентите посещават мебелни изложения в чужбина, четат списания и следят тенденциите в интернет. Ние се опитваме да отговорим на техните изисквания, но има голяма разлика между това да харесат дадена мебел и да си я купят.
ДМТ: В какви насоки виждате потенциал за развитие на вашата фирма?
П.С.: Идеята е, че все още има неща, които могат да бъдат уникални по рода си. Сигурен съм, че можем да правим мебели като всички останали. Но когато сме първите, които произвеждат дадена маса или модел кухня, има нещо много вълнуващо в това. И кой знае – може би чрез този процес ще създадем нещо, което никой досега не е виждал.
ДМТ: Какво е отношението ви към онлайн търговията? Виждате ли развитие на бизнеса за вашата фирма чрез интернет продажби?
П.С.: В нашата фирма е важно отношението към клиента. Личният контакт, чрез който разбираме индивидуалните потребности на всеки един. Сами разбирате, че това няма как да се осъществи с онлайн търговия. Залагаме на интернет само за маркетинг и реклама.
ДМТ: Какви са основните проблеми, с които се сблъсквате във вашата работа? Имате ли проблем с набирането на кадри например?
П.С.: В настоящия момент липсват компетентни служители със средно техническо образование, което е пропуск в образователната система на страната ни. От 2017 година работим с ПГГСД „Николай Хайтов” с директор г-жа Мария Георгиева по внедряване на дуалното обучение в професионалните гимназии.
Взимаме ученици на стаж, провеждаме изпити и обучения в нашата база. Заедно с представители на ПГГСД участваме във форуми, ориентирани към основните училища, за по-добро представяне на нашия бранш, популяризиране и изтъкване на предимствата на техническото образование.
ДМТ: Какви са вашите цели? Какво ви предстои?
П.С.: Закупили сме парцел, в който в момента изграждаме база, съобразена с всички технически изисквания за една иновативна и модерна работна среда.
Нашите цели са разрастване и модернизиране на производството ни, намиране на нови, квалифицирани членове на семейството „ДесПас”, които да ни помогнат да доразвием мечтата си за интелигентен и иновативен бизнес, в който най-важното е качеството. Било то в производствения отдел, в дизайнерския или в отдела за обслужване на клиенти.
Да си производител, ти дава повече от всичко - това е предизвикателство и възнаграждение...

Галерия
Още статии

Сдвоеният банциг HR250 може да направи един или два ряза при едно преминаване за листене на призми и дъски.

Повече

„Красотата е в процеса на изработка и тапициране и мисля, че колегите, които се занимават с този вид мебели, също биха потвърдили.“

Повече

„Успехът е да се харесваш, да харесваш това, което правиш и да харесваш начина, по който го правиш.“

Повече

Първите новини за 2020 г. в мебелния бранш идват с новия брой на сп. ДМТ.

Повече

С отложена дата след превантивни здравни мерки.

Повече

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code