Статии

Интервю с Велко Бонев, управител на „Ветекс” ООД

Дата: 5 август 2019Сподели:

Ветекс” ООД е създадена през 1991 година - преди 28 години, а от 10 години е част и от македонския пазар. Основният предмет на дейност е сервиз и търговия с шевни машини за производство на мека мебел, матраци, домашен текстил, възглавници и дрехи. Освен това предлага и кроялна, резервни части, шевни игли, шевни конци, подложки, материали за бродерия, спрейове, масла , силикони, хартия и други консумативи за шевната индустрия.
Фирмата е официален представител на повече от 30 световноизвестни марки, утвърдили се в бранша, които тя подбира с огромно внимание.
Ето само някои от тях - SIGMA, Borsoi, Richpeace, ACG Kinna Automatic, DURKOPP ADLER, SGGemsy, KANSAY. В областта на кроенето фирмата представлява уважаваната в целия свят марка IMA Italy.
Един от най-продаваните продукти на фирмата е спреят за почистване на петна, смазване, залепване и др. В областта отново най-големи професионалисти са италианците и по-точно Siliconi.
„Ветекс” се старае да снабдява клиентите си с конци от високо качество - IRIS Gold - за изработка на дивани, завивки, матраци и дрехи.
Продукт, с който изненадват клиентите си, е така нужният им spunbond, от който се предлагат различни цветове и дебелини.
Фирмата има 6 офиса - пет в България и един в Македония. Тя поддържа в складовете си много широка гама и количества от всички продукти, които предлага. Осигурява също специализиран транспорт и висококвалифицирани техници, което й позволява моментално отстраняване на всеки проблем на място при клиента.

ДМТ: Вашата фирма е на българския пазар близо 30 години. Как според вас се промени бизнес средата през тези три десетилетия?

В.Б: Кризата за работна ръка, която наблюдаваме в момента, променя всичко. В момента фабриките се нуждаят от автоматизация. Нашият екип се опитва непрекъснато да бъде в крак с всички новости и това ни помага да препоръчаме на клиентите си технологични решения за автоматизиране на всеки един процес от производството.
ДМТ: Вашите машини са предназначени основно за шивашката промишленост, която е водещ отрасъл на икономиката в България. Каква част от машините ви се ползват от производители на мебели?

В.Б: Нашата фирма е на 28 години. Първите 25 от тях работихме изцяло за шивашката промишленост, но последните четири, смея да кажа, се ориентираме смело към отрасъла за шиене на дивани, домашен текстил и матраци. Свързахме се с нови марки производители, оборудвахме магазините си с изцяло нови артикули и обучихме техниците си на още по-високо ниво, каквото изисква този бранш. За пореден път предизвикахме себе си и се надяваме с времето да утвърдим професионализма си и на този пазар, така че производителите на мебели и домашен текстил да приемат „Ветекс” като синоним на доверие и усърден труд.ДМТ: Как се приемат шевните машини, които предлагате, в мебелния сектор в България?

В.Б.: Марките машини, които предлагаме, са световни лидери, разпознаваеми навсякъде с качеството си. Клиентите ни в мебелния сектор са професионалисти и сами се убеждават в това.ДМТ: Какви са вашите основни клиенти? Кои български фирми работят с ваши машини?

В.Б.: Един от основните принципи на фирмата ни е, че за нас няма маловажни клиенти. Отворени сме не само към големите фабрики, но и към малките компании, на които помагаме да се развиват и да бъдат конкурентни с малко помощ от наша страна.
Гордеем се с всяка една фабрика, която сме оборудвали и сме щастливи да посрещнем всеки един клиент, който влиза в магазините ни. Рядко имаме клиент, с който да не сме се превърнали в приятели и в извън работната среда.ДМТ: Какво е нужно да знаят за вашите машини потенциалните ви клиенти от нашия бранш - производителите на тапицирани мебели и матраци? Какви са преимуществата на вашите продукти?

В.Б.: За фирмите, които не ни познават, е важно да споменем, че нашите машини са насочени изключително към автоматизация. Нашият екип държи на качеството извънредно много. Например една от марките ни - SIGMA, произвежда техника, на която един оператор може да управлява няколко машини. Друг пример е Borsoi - това са машини за производство на възглавници и не просто машини, а пълна автоматизирана линия, която прави пълнене, шиене, пакетиране в кашони и цялата тази линия се обслужва от само един човек, като успява да произведе 7-8 възглавници в минута. Ето това имаме предвид под автоматизация на производството.

ДМТ: Как достигате до вашите клиенти? Тази година участвахте на „Техномебел”. Това първо участие ли е за вашата фирма на специализирано изложение в мебелния бранш? Успешно ли беше изложението за вас?

В.Б.: И ние като всички останали се опитваме да достигаме до клиентите си чрез модерните канали в интернет - Facebook страницата ни се поддържа ежедневно и се стараем да сме интересни и полезни в нея, както и на нашия уебсайт. Имаме шоуруми в цялата страна, там разчитаме на личния контакт. За първи път участвахме на „Техномебел” и смело заявяваме, че изложението беше успешно за нашата фирма. Винаги сме правили така, че да имаме непосредствена близост до клиентите, а „Техномебел” е една от възможностите да го направим.

ДМТ: Освен продажба на машини вие предлагате също резервни части за тях, гаранционен и извънгаранционен сервиз, както и всички необходими консумативи. Имате ли конкуренция на българския пазар и как се справяте с нея?

В.Б.: В нашата фирма най-ефективният начин за това да се справим с конкуренцията, е да не спираме да предлагаме професионално и компетентно мнение, да не правим компромис с качеството и да поддържаме адекватни за състоянието на бранша цени. Развиваме се постоянно и това ни помага да бъдем лидери.ДМТ: Какви са основните трудности, които се налага да преодолявате във вашата работа?

В.Б.: За някого може да звучи нескромно, но нямаме трудности. Изградили сме сплотен и ентусиазиран екип, който върши работата си с удоволствие. Всеки нов ден във фирмата ни е различен и предизвикателен. ДМТ: Какви са вашите близки и по-далечни цели?

В.Б.: Ще бъдем щастливи да увеличим квалифицирания си персонал и да бъдем все по-полезни на всеки клиент. Целим да предлагаме постоянно нов асортимент от стоки и марки, не спираме да търсим качеството по света. Надяваме се да достигнем до нови пазари, защото потенциалът ни го позволява.

Галерия
Още статии

Сдвоеният банциг HR250 може да направи един или два ряза при едно преминаване за листене на призми и дъски.

Повече

„Красотата е в процеса на изработка и тапициране и мисля, че колегите, които се занимават с този вид мебели, също биха потвърдили.“

Повече

„Успехът е да се харесваш, да харесваш това, което правиш и да харесваш начина, по който го правиш.“

Повече

Първите новини за 2020 г. в мебелния бранш идват с новия брой на сп. ДМТ.

Повече

С отложена дата след превантивни здравни мерки.

Повече

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code