Статии

Литиево-йонните батерии на BOSCH през 2015

Дата: 12 май 2015Сподели:

Bosch е първият в света производител на електроинструменти, използвал предимствата на литиево-йонната технология при акумулаторните машини. В началото на 21 век – през 2003 г., акумулаторната отвертка на Bosch – IXO, поставя началото на технологична революция в областта на електроинструментите с батерии. Оттогава досега Bosch запазва технологичното си предимство и продължава да представя иноваци.
Капацитет на батерията
През годините батериите на Bosch увеличават своя капацитет. Така в 18V-клас през 2013 г. бяха представени батерии с капацитет 4.0Ah, през 2014 с 5.0Ah, а през тази година ще видим такива с капацитет 6.0Ah. С новите 6.0Ah батерии Bosch отново е първият в света производител, предлагащ най-големия досега капацитет в 18V клас. Новите 6.0Ah батерии, предлагани от Bosch, осигуряват 20% по-дълго време за работа с едно зареждане от 5.0Ah батерии. Сравнен с вече остарелите 4.0Ah батерии, новият акумулаторен пакет предлага увеличение на времето между зарежданията с 50%. Допълнително предимство е малкият им размер - напълно идентичен с досегашните 18V батерии с капацитет 3.0Ah, 4.0Ah или 5.0Ah на Bosch, а теглото им е почти непроменено спрямо предшествениците. Така новите 6.0Ah батерии на Bosch са най-компактните, най-леките и същевременно най-мощните батерии, предлагани в 18V клас. Заедно с новите 6.0Ah батерии Bosch предлага и ново зарядно устройсто GAL 3680 CV Professional. Вече може да зареждате всичките си литиево-йонни батерии – от 14.4V до 36V включително, само с едно зарядно устройство. В сравнение с досегашното зарядно устройство GAL 3680 CV Professional съкращава наполовина времето за пълно зареждане на 36V батерия. Независимо от волтовия клас една 4.0Ah батерия се зарежда напълно за 35min, докато пълното зареждане на 6.0Ah батерия отнема само 50min.
Система за индуктивно зареждане
Bosch е първият в света производител на електроинструменти, предлагащ предимствата на индуктивното зареждане. С въвеждането на Wireless Charging System Bosch отваря широко врата към ново измерение в акумулаторната техника – по-ниски разходи, по-бърза работа, повече комфорт. Основният принцип на технологията, позната и в други области – например при най-новите смартфони, е безконтактно пренасяне на енергия: в излъчвател с помощта на намотка се създава променливо магнитно поле. В приемник също има намотка, в която се индуцира напрежение от променливото магнитно поле. При Wireless Charging Systems на Bosch това означава: зарядното устройство излъчва магнитно поле, което се прихваща от акумулаторната батерия и се преобразува в зареждащ ток. За разлика от смартфоните мощността е много по-голяма, което осигурява еднакво време за зареждане, както при обикновените акумулаторни електроинструменти.
Защита и по-дълъг живот
Колкото по-дълго е натоварването, толкова по-належащо е и предпазването на батерията от прегряване. При температури от над 70C Li-Ion не трябва да се използват. Много производители използват регулираща електроника, която изключва инструмента. Това означава принудителни паузи и загуба на работно време. Bosch използва друга концепция – от 2006 година при литиево-йонните инструменти се използва технологията CoolPack. Батериите с Bosch CoolPack имат специална геометрия. Литиево-йонните клетки са разположени с изключителна прецизност върху червен охлаждащ елемент и са термично свързани с него. Охлаждащият елемент е от HDPE – полиетилен с висока плътност. HDPE е с висока топлопроводимост, като при това е и добър изолатор. Оребрената основа увеличава повърхността за топлообмен и отвеждат топлината. Ето защо батериите с CoolPack имат явно по-дълъг живот. Тестове, проведени от Bosch доказват двойно по-дълъг живот на тези батерии спрямо такива без CoolPack.
Допълнително е развита и технологията Electronic Cell Protection (ECP) на Bosch – за предпазване на батерията от прегряване, претоварване и дълбоко саморазреждане.В течение на годините е развита и Flexible Power System - всички Li-Ion електроинструменти на Bosch са съвместими с батерии от същия волтов клас – незвисимо от модела, капацитета и годината на производство. По този начин всички досегашни и бъдещи инструменти могат да използват новите батерии.
2 години гаранция за батерии и зарядни устройства
В рамките на Battery Premium Service всички Li-Ion батерии и зарядни устройства, закупени след 01.април. 2015г са с разширена двугодишна гаранция. Тя включва както производствени и материални дефекти, така и дефекти настъпили в следствие на нормално износване на батериите. Батерията губи минимална част от своя капацитет в следствие на физико-химичния стрес причинен от процеса на зареждане/разреждане. Също така с времето протичат и оксидационни процеси в клетките на самата батерия. Battery Premium Service на Bosch гарантира, че въпреки тези непредотвратими процеси, батериите ще изпълняват функиите си безпроблемно или ще бъдат заменени. За да бъде валидна гаранцията е необходима регистрация на батериите и зарядните устройства до 4 седмици след датата на покупка, на адрес:

www.bosch-professional.com/warranty

Гаранцията обхваща както закупени отделно Li-Ion батерии и зарядни устройства, така и тези в окомплектовката на Li-Ion инструменти Bosch.

Още статии

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече

„Устойчивият дизайн трябва да следва идеята за създаване на продукти, които имат положително влияние върху околната среда.“

Повече

Нови продукти, концепции и вдъхновения за по-голям жилищен комфорт.

Повече

Благодарение на технологията “Connect", Häfele реализира "умен дом" посредством "умни мебели".

Повече

Interzum Award 2019: двойна награда за Hettich ComfortSpin и ViZard by ambigence бяха наградени.

Повече

На специална церемония премиерът Б. Борисов, откри модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на фирмата.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code