Статии

Новости в масивните паркети и дюшемета

Дата: 9 март 2011Сподели:

ФИВЕКС е фирма с дългогодишен опит на пазара на настилки от естествен дървен материал. Фирмата постоянно следи новостите в развитието на технологиите и по този начин е в състояние да предлага на клиентите си най-добрите продукти от лидерите на европейския и световен пазар - OSMO и GRUNDORF - Германия; MERCIER – Канада, който единствен предлага 10 слоя фабрично лакирани дюшемета.

Масивни дъски NOVATEK на OSMO, за плаващо полагане, обработени с твърда вакса: 
1. Повърхността е обработена с оригиналната OSMO твърда вакса. 
2. Качествена дървесина, преминала прецизни процеси на сушене и предварителна обработка. 
3. Иновативна патентована техника: вградени стъклофазерни пръчици за идеално поведение при полагането. 
4. Специално развит профил за бързо и сигурно полагане. 
5. Просто изграждане на пода: замазка, подложка, дъски. 
6. Естествените напрежения в дървото са редуцирани до минимум. 
7. Солидно качество за десетилетия.

Революция в масивните дюшемета на OSMO - природа и висока технология в перфектна комбинация. OSMO разви масивната дъска NOVATEK, която за първи път е възможно да се полага плаващо, само чрез сглобяването на нут и федер, без завинтване и без коване. Чрез влагането на високотехнологични стъклофазерни стабилизатори, се отнемат естествените напрежения в дървото. Тези стабилизатори са пет пъти по-устойчиви на опън от стомана. За лесното полагане бе развит и специален профил на нута и федера, който осигурява лесен монтаж и перфектна свръзка. Размерите на масивната дъска NOVATEK са: дебелина 20 mm, широчина 132 mm и дължина 1920 mm.

При избора на дървесина OSMO залага на естественото излъчване и на най-високото качество. За масивните дъски NOVATEK се използват следните видове дървесина: клен, акация, бук, дъб, лиственица.

Изключително износоустойчивата твърда вакса OSMO DIAMANT на маслена основа, прави пода Ви траен и лесен за поддържане. OSMO разработи МОДУЛ 15 - масивни дъска от клен, бук, дъб, кемпас, мербау и орех обработена с твърда вакса с дебелина 15 mm, широчина 80 mm и дължина 1820 mm за плаващ монтаж. Монтажът е уникален чрез стоманена скоба от долната страна на паркета, като по този начин се осигурява сигурен монтаж без лепене, коване или завинтване.

Състарени масивни дюшемета от GRUNDORF. Новата линия CHATEAU (замък) на GRUNDORF предлага един нов продукт – състарени по изкуствен начин масивни дъски. Те се отличават с висока индивидуалност и уникална експресивност на интериора, изключителна естетичност на повърхността. Подовата настилка от масивна дървесина напомня за отминали епохи. Новата серия е насочена към пазарния сегмент на изискани дизайнерски и потребителски решения водени повече от емоцията, а не от цената; за обновяване на подовете в къщи и сгради (стари или новопостроени); перфектни за употреба в зони с висок трафик на хора; внасят изключителен стил в бутици, бизнес офиси и места за продажба на висококачествени стоки.

Дъските са с изкуствено състарени ръбове и повърхност, които изглеждат изключително автентични. Специално разработена технология за обработка на повърхността - интензивно изтъркване, обработване и полиране, оцветяване с твърда вакса, всичко това усилва естествената красота на дървото. Повърхността е високоустойчива чрез допълнителен завършващ слой от твърда вакса и лесно понася натоварванията от ежедневната употреба. Освен това изкуственото състаряване придава на дъските свой собствен характер и изглед.

С масивните дъски от серията CHA-TEAU се постига здраво подово покритие за здравословен живот с ниски разходи за поддръжка и лесно почистване. Серията е с атрактивни цени, с готови за използване повърхности (не са необходими никакви допълнителни работи след поставянето) и дава богат избор на цветове и ширини. Размери: дебелина 20 mm, ширини в две категории – от 140 до 160 mm и от 170 до 200 mm; дължина от 500 до 2,450 mm.

За повече информация: ФИВЕКС ПРОЖЕКТ ЕООД

Още статии

Дай Бей е главен редактор на списание Sina Home, организатор на Пекинската международна дизайнерска седмица, наградите Red Star Design и C Foundation, заместник-генерален секретар на WGDO (Световна организация за зелено проектиране), съветник и наблюдател на китайската индустрия за декорация на дома и оригиналния дизайн на мебелите.

Повече

Антоанета Костова, маркетинг мениджър на издателството, представи пред повече от 200 китайски бизнесмени възможностите за сътрудничество между дизайнери, търговци и производители на мебели от България и Далечния Изток.

Повече

Васил Живков е познато име в мебелния бранш. Освен като уважаван преподавател в ключови за бранша дисциплини, той е основател на една от първите фирми в България, специализирана в търговия с висококачествени материали за мебели, доскоро бе активен дългогодишен член на управлението на Браншовата камара, инициатор, двигател и организатор е на множество събития и прояви в бранша. Поводът да ви срещнем с него е изборът му за професор – най-високата академична длъжност.

Повече

Със Свилен Гамолов сме ви срещали и по-рано на страниците на списание ДМТ. Сега поводът е световното признание и получените две от най-престижните международни награди за дизайн за последния му реализиран проект - стола Ексо.

Повече

На изложението Wood Taiwan 2018, провело се от 2 до 5 април в тайванската столица Тайпе, бяха представени 167 изложители, произвеждащи машини и оборудване за дървообработващата и мебелната промишленост.

Повече

Популярните дървообработващи машини на шведската машиностроителна фирма MOReTENs AB се предлагат вече в глобалната дистрибуторска мрежа на Wood-Mizer.

Повече

Остават последни бройки от учебника „Конструиране на мебели. Конструктивни елементи и съединения в мебелите“ с автори проф. Георги Кючуков и доц. Васил Живков на издателство „Бисмар”, 2016 г.

Повече

Предстои провеждането на най-голямото изложение за дървообработващата промишленост в Тайван, WOOD TAIWAN 2018.

Повече

В периода 16-ти септември 2016 до 16-ти януари 2018 година, компанията успешно изпълни проект BG05M90P001-1.003-0304 финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Повече

Как да разбичвате тънки трупи и да получавате печалба? Има добри технологични решения, доказани в практиката

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code