Статии

Олекотени плочи EUROLIGHT® - практични, естетични, екологични

Дата: 28 юли 2011Сподели:

Тенденциите в съвременния дизайн налагат използването на обемни материали за създаване на усещане за модерна визия и високо качество. Продуктите на EGGER от линията EUROLIGHT® отговарят на тези изисквания с набор от атрактивни декори и усещане за масивност, съчетано с лекота на конструкцията. Преди създаването на олекотените плочи за постигане на този ефект на масивност са се съединявали няколко плочи с плътен пълнеж - МДФ или ПДЧ, което освен трудоемко се оказва и незадоволително като резултат, тъй като крайният продукт е тежка плоча, която е трудна за обработка и монтаж. За сравнение EUROLIGHT® е минимум с 50% по-лека, тъй като се състои от стабилна сърцевина тип „пчелна пита” и 8 mm ПДЧ като повърхностни плочи. Тази иновативна конструкция „тип сандвич” намалява използваната суровина, по-точно дървесина, а постигнатата лекота намалява разходите за транспорт (с 25%), логистика, обработка и монтаж. Това, от своя страна, допринася и за опазването на околната страна, и то без да се прави компромис с качеството и стабилността на крайния продукт. Олекотените плочи са лесни за обработка – специално за целта е налична гама от аксесоари за обработка и монтаж.

EUROLIGHT® се предлага в дебелини от 38, 50 и 60 mm.
EUROLIGHT® е нов, практичен и естетичен продукт с големи перспективи, улесняващ работата на специалистите от мебелния бранш.

Предимства при използването на EUROLIGHT®:
•  Перфектен външен вид. Масивният изглед е на мода. Предимството на EUROLIGHT е, че изглежда солидно и модерно, а същевременно е лек и стабилен.
•  Лекота. За сравнение EUROLIGHT® е минимум 2 пъти по-лек от плоча със същата дебелина, но с плътен пълнеж. Това открива много възможности за специалистите от мебелния бранш.
•  Здравина и еластичност. Дългите лавици и рафтове могат да бъдат проблем, когато са изработени от МДФ или ПДЧ, но не и при олекотените плочи - благодарение на „сандвич конструкцията”.
•    Екологичен продукт
По-ефективно оползотворяване на дървесината и подобряване на транспортния капацитет поради по-ниското тегло на плочите.

За повече информация: ЕГГЕР БЪЛГАРИЯ

Галерия
Още статии

Industry 4.0 се превърна в световен тренд за нововъведения и иновации в различни браншове и индустрии, както, разбира се, и в производството на мебели.

Повече

Новата централна библиотека в Хелзинки - една oда за книгите в дигиталния свят. Библиотеката бе открита ден преди 101-та годишнина на Финландия като независима държава, а името й „Ооди“ означава „ода“.

Повече

Кой ли е предполагал, че в тези преломни години за страната ни като цяло, списание ДМТ ще устои на всички трудни моменти и предизвикателства...

Повече

Hettich показва интелигентни решения за съхрание в малки пространства.

Повече

София, 7 юни 2019, Canon представи новите тенденции и неограничени възможности на дигиталния печат на специално събитие в Generator, на което бяха поканени архитекти, дизайнери и печатари.

Повече

Все повече расте световният интерес към Франция като страна, чийто стил е способен да вдъхне уникалност в един все по-стандартизиран и глобализиран свят. „Извинете моя френски“ си поставя точно тази цел ...

Повече

Ако миналата година инсталацията Das Haus бе вдъхновена от светлината, то тазгодишната къща привлича вниманието със свежите си цветове и усещане за лекота.

Повече

Събитието на кухните тази година бе в Кьолн. Провеждащо се на всеки две години, LivingKitchen показва новостите в света на кухните – технологии, материали, цветове.

Повече

Конкурсът се провежда за девети пореден път по време на изложенията Техномебел и Светът на мебелите в Интер Експо Център. Целта му е да се популяризират най-добрите мебели, произведени от български фирми по проект на български дизайнери.

Повече

Дизайн, материали и технологии - случайно или не организаторите...

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code