Статии

Олекотени плочи EUROLIGHT® - практични, естетични, екологични

Дата: 28 юли 2011Сподели:

Тенденциите в съвременния дизайн налагат използването на обемни материали за създаване на усещане за модерна визия и високо качество. Продуктите на EGGER от линията EUROLIGHT® отговарят на тези изисквания с набор от атрактивни декори и усещане за масивност, съчетано с лекота на конструкцията. Преди създаването на олекотените плочи за постигане на този ефект на масивност са се съединявали няколко плочи с плътен пълнеж - МДФ или ПДЧ, което освен трудоемко се оказва и незадоволително като резултат, тъй като крайният продукт е тежка плоча, която е трудна за обработка и монтаж. За сравнение EUROLIGHT® е минимум с 50% по-лека, тъй като се състои от стабилна сърцевина тип „пчелна пита” и 8 mm ПДЧ като повърхностни плочи. Тази иновативна конструкция „тип сандвич” намалява използваната суровина, по-точно дървесина, а постигнатата лекота намалява разходите за транспорт (с 25%), логистика, обработка и монтаж. Това, от своя страна, допринася и за опазването на околната страна, и то без да се прави компромис с качеството и стабилността на крайния продукт. Олекотените плочи са лесни за обработка – специално за целта е налична гама от аксесоари за обработка и монтаж.

EUROLIGHT® се предлага в дебелини от 38, 50 и 60 mm.
EUROLIGHT® е нов, практичен и естетичен продукт с големи перспективи, улесняващ работата на специалистите от мебелния бранш.

Предимства при използването на EUROLIGHT®:
•  Перфектен външен вид. Масивният изглед е на мода. Предимството на EUROLIGHT е, че изглежда солидно и модерно, а същевременно е лек и стабилен.
•  Лекота. За сравнение EUROLIGHT® е минимум 2 пъти по-лек от плоча със същата дебелина, но с плътен пълнеж. Това открива много възможности за специалистите от мебелния бранш.
•  Здравина и еластичност. Дългите лавици и рафтове могат да бъдат проблем, когато са изработени от МДФ или ПДЧ, но не и при олекотените плочи - благодарение на „сандвич конструкцията”.
•    Екологичен продукт
По-ефективно оползотворяване на дървесината и подобряване на транспортния капацитет поради по-ниското тегло на плочите.

За повече информация: ЕГГЕР БЪЛГАРИЯ

Галерия
Още статии

Имаме удоволствието да Ви поканим и тази година на станалата вече традиционна среща „Ден на отворените врати“, 11 октомври 2019 г., петък, от 10:00 ч. в нашето дъщерно предприятие Вита 02 ЕООД, гр. Тетевен, кв. Полатен.

Повече

МОС Консулт има удоволствието да Ви покани за пореден път на своето Inhouse Show. Този път на тема роботика ...

Повече

Пейката-коренище, проектирана от Yong Ju Lee Architecture, е мебел за обществени пространства...

Повече

"Ветекс" ООД е фирма с 28 годишен опит в шивашката промишленост, от които през последните четири е с ярко присъствие в отрасъла за шиене на дивани...

Повече

След един доста “дизайнерски” брой на ДМТ, който ви представи най-новите тенденции в мебелите, показани на най-вдъхновяващото световно изложение - Salone del Mobile в Милано през април, сега сме ви подготвили един определено „технически” брой...

Повече

Industry 4.0 се превърна в световен тренд за нововъведения и иновации в различни браншове и индустрии, както, разбира се, и в производството на мебели.

Повече

Новата централна библиотека в Хелзинки - една oда за книгите в дигиталния свят. Библиотеката бе открита ден преди 101-та годишнина на Финландия като независима държава, а името й „Ооди“ означава „ода“.

Повече

Кой ли е предполагал, че в тези преломни години за страната ни като цяло, списание ДМТ ще устои на всички трудни моменти и предизвикателства...

Повече

Hettich показва интелигентни решения за съхрание в малки пространства.

Повече

София, 7 юни 2019, Canon представи новите тенденции и неограничени възможности на дигиталния печат на специално събитие в Generator, на което бяха поканени архитекти, дизайнери и печатари.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code