Статии

Повече от бяло

Дата: 4 октомври 2013Сподели:

ПОВЕЧЕ ОТ БЯЛО - СЪЧЕТАНИЯ И КОМБИНАЦИИ ОТ ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ
През последните няколко години бялото доминира в света на мебелите и интериорния дизайн. Вече на преден план излизат други цветове и текстури.
С времето проектите стават много опростени и подобни един на друг, поради което не успяват да удовлетворят засиленото търсене на индивидуалност в съвременното общество. Общата тенденция за устойчиво развитие и търсенето на естествена обстановка обуславя разработването на проектно ориентирани мебели и интериорен дизайн, които се характеризират с динамичност, топлота и естественост. Цветът, естествените елементи и допирът също създават емоционален контраст с актуалните тонове. Те дават израз на желанието за живот и излъчват положителна енергия във времето на криза.

Белите повърхности контрастират с рустикални, оригинални и естествени дървесни видове с пукнатини, чворове и дъски. Майсторски изработените елементи като грубо изрязаните повърхности или износения външен вид, както и автентичната визия придават индивидуалност, история и реалистичност. Все повече и повече приложения намират уни декорите, вариращи от топло бяло до сивата тоналност. Те се допълват от многоцветни дизайнерски елементи. В някои случаи дори бялото бива заменено като основен цвят от нови сиви тонове.

Колекцията ZOOM включва цяла палитра от неутрални уни цветове, като например естествено белият W1200 Порцелан, който вече не е толкова ярък и допълва перфектно автентичните дървесни декори. Все повече и повече повърхностни текстури вдъхват живот в палитрата от уни декори, например чрез матово-гланцовия ефект или дървесните текстури. Както декорите с наситени уни цветове, така и акцентиращите дървесни видове от сериите имитиращи износване, автентични дървесни видове или "Артуудс" предлагат безброй възможности за създаване на контрасти или добавяне на допълващи тонове. Вдъхновението и идеите за различни съчетания и комбинации намират израз в новия TrendSpot.

EGGER ZOOM® - Повече избор. Повече вдъхновение. Посетете TrendSpot онлайн и открийте невероятното разнообразие на най-новата гама декори ZOOM®. От нови декори и безброй комбинации до перфектните резултати. Открийте материалите съобразени с актуалните тенденции. Посетете www.egger.com/trendspot

Галерия
Още статии

Имаме удоволствието да Ви поканим и тази година на станалата вече традиционна среща „Ден на отворените врати“, 11 октомври 2019 г., петък, от 10:00 ч. в нашето дъщерно предприятие Вита 02 ЕООД, гр. Тетевен, кв. Полатен.

Повече

МОС Консулт има удоволствието да Ви покани за пореден път на своето Inhouse Show. Този път на тема роботика ...

Повече

Пейката-коренище, проектирана от Yong Ju Lee Architecture, е мебел за обществени пространства...

Повече

"Ветекс" ООД е фирма с 28 годишен опит в шивашката промишленост, от които през последните четири е с ярко присъствие в отрасъла за шиене на дивани...

Повече

След един доста “дизайнерски” брой на ДМТ, който ви представи най-новите тенденции в мебелите, показани на най-вдъхновяващото световно изложение - Salone del Mobile в Милано през април, сега сме ви подготвили един определено „технически” брой...

Повече

Industry 4.0 се превърна в световен тренд за нововъведения и иновации в различни браншове и индустрии, както, разбира се, и в производството на мебели.

Повече

Новата централна библиотека в Хелзинки - една oда за книгите в дигиталния свят. Библиотеката бе открита ден преди 101-та годишнина на Финландия като независима държава, а името й „Ооди“ означава „ода“.

Повече

Кой ли е предполагал, че в тези преломни години за страната ни като цяло, списание ДМТ ще устои на всички трудни моменти и предизвикателства...

Повече

Hettich показва интелигентни решения за съхрание в малки пространства.

Повече

София, 7 юни 2019, Canon представи новите тенденции и неограничени възможности на дигиталния печат на специално събитие в Generator, на което бяха поканени архитекти, дизайнери и печатари.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code