Статии

Стол от дървесина и полиуретан

Дата: 11 май 2015Сподели:

Живеем във време, в което размерът на масовите продукти означава почти всичко - от транспортни разходи до екологична оценка и, разбира се, изразходен материал. Поради тази причина съвременните дизайнери ежедневно се опитват да намерят баланса между цена, качество и функционалност, като в повечето случаи усилията им наистина водят до успешни резултати.

Elastic Wood е нова концепция за масово производство на мебели, съчетаваща интегрирането на еластични връзки между отделните конструктивни елементи. Проектът на израелското студио Producks е резултат от продължителни изследвания и експерименти за достигане до правилния гъвкав материал. Използвайки 0 процента дърводелски занаят и 100 процента работа с машини, дизайнерите се опитват да покажат колко лесно може да бъде производството на един стол чрез съединяване на детайлите по алтернативен начин.

Еластичните полиуретанови връзки се интегрират в дървените детайли още при самото им изливане и по този начин осигуряват здравината на съединението на двата материала. Освен че предоставят възможност за по-голям комфорт при облягане, те спомагат и за лесното опаковане на продукта - тип flat-pack, и по този начин завършват веригата производител-клиент.
Контрастът между естествената бреза и синтетичния материал придава интересен вид на изделието, различно от познатите видове столове от дървесина.

Галерия
Още статии

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече

„Устойчивият дизайн трябва да следва идеята за създаване на продукти, които имат положително влияние върху околната среда.“

Повече

Нови продукти, концепции и вдъхновения за по-голям жилищен комфорт.

Повече

Благодарение на технологията “Connect", Häfele реализира "умен дом" посредством "умни мебели".

Повече

Interzum Award 2019: двойна награда за Hettich ComfortSpin и ViZard by ambigence бяха наградени.

Повече

На специална церемония премиерът Б. Борисов, откри модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на фирмата.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code