Статии

Съвременният дизайн изисква автентични материали

Дата: 18 август 2011Сподели:

Тиролският производител EGGER представи своята колекция под мотото "Автентичност - дизайнът се слива с природата". Както се подразбира и от името, идеята на колекцията е декорите силно да се доближават до естествените цветове на природата. Като резултат от това на разположение на клиента са 99 декора. Тенденцията в развитието на новата колекция е естествено продължение на миналогодишната тема "Природата среща текстурата". Всички нови декори са с още повече природни елементи и цветови вариации.

Един перфектен пример за успешната стратегия е новият декор Sand Nancy Ash (H1298 ST22), който съчетава декоративна дървесина и естествена визия. Поради леко гланцирания ефект и цветово разнообразие от сиви оттенъци декорът лесно се комбинира както с по-ярки, така и с естествени цветове. Друг вариант на декор с естествен цвят и широка цветова гама може да бъде намерен в Natural Caribbean Walnut (H3778 ST9). Светлият фладер с ясно изразена структура на ядрото придава автентична визия с бели, сиви и кафяви оттенъци.

Изглеждайки така, сякаш е взет директно от природата, декорът Natural Arlington Oak (H3303 ST22) притежава оптика, която обикновено може да бъде намерена само при подовите покрития. По този начин приложението му се променя и той навлиза във фронталните елементи. В този случай комбинацията с универсални или монохромни цветове е особено важна за създаването на вълнуващ микс - дизайнът се слива с природата. The rough cut look също е развит в този контекст. Тук декорите изглеждат недовършени, сякаш са току-що "отрязани" от природата.

За повече информация: ЕГГЕР БЪЛГАРИЯ

Галерия
Още статии

Имаме удоволствието да Ви поканим и тази година на станалата вече традиционна среща „Ден на отворените врати“, 11 октомври 2019 г., петък, от 10:00 ч. в нашето дъщерно предприятие Вита 02 ЕООД, гр. Тетевен, кв. Полатен.

Повече

МОС Консулт има удоволствието да Ви покани за пореден път на своето Inhouse Show. Този път на тема роботика ...

Повече

Пейката-коренище, проектирана от Yong Ju Lee Architecture, е мебел за обществени пространства...

Повече

"Ветекс" ООД е фирма с 28 годишен опит в шивашката промишленост, от които през последните четири е с ярко присъствие в отрасъла за шиене на дивани...

Повече

След един доста “дизайнерски” брой на ДМТ, който ви представи най-новите тенденции в мебелите, показани на най-вдъхновяващото световно изложение - Salone del Mobile в Милано през април, сега сме ви подготвили един определено „технически” брой...

Повече

Industry 4.0 се превърна в световен тренд за нововъведения и иновации в различни браншове и индустрии, както, разбира се, и в производството на мебели.

Повече

Новата централна библиотека в Хелзинки - една oда за книгите в дигиталния свят. Библиотеката бе открита ден преди 101-та годишнина на Финландия като независима държава, а името й „Ооди“ означава „ода“.

Повече

Кой ли е предполагал, че в тези преломни години за страната ни като цяло, списание ДМТ ще устои на всички трудни моменти и предизвикателства...

Повече

Hettich показва интелигентни решения за съхрание в малки пространства.

Повече

София, 7 юни 2019, Canon представи новите тенденции и неограничени възможности на дигиталния печат на специално събитие в Generator, на което бяха поканени архитекти, дизайнери и печатари.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code