Статии

Живописна „Топология 2“ от Иван Стойчев

Дата: 5 януари 2015Сподели:

Първата част от поредицата платна авторът щедро сподели с публиката през пролетта на отминалата година в галерия “Алгара”.
Ефектът на оригиналните картини, е близък до текстила, но си е живописна текстура, обяснява художникът, пазещ грижливо техниката, с която създава своята живопис.
Стойчев споделя, че работите му по-скоро са повлияни от холандските майстори като Вермер, като естетика и светлина имат връзка с неговите творби. По думите му Петър Дочев е друг любим негов творец, който го вдъхновява.
Иван Стойчев е роден на 15 март 1969, град Кърджали. Завършил е пловдивското художествено училище “Цанко Лавренов” и после живопис при Светлин Русев в Художествената академия. В богатата си професионална биография има самостоятелни изложби в Люксембург, в Магдебург, в Далас, в Пловдив и в София, както и множество участия в групови изложби у нас и в чужбина. Носител е на престижни награди сред които II-ра награда „Целувката” галерия „Досев”, New Texas Tallant, „Craig Head Green”, Далас, САЩ, IV-та награда на национална годишна изложба на Art society, Дентън, САЩ, както и диплом от Биеналето на малките форми, Плевен.

Галерия
Още статии

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече

„Устойчивият дизайн трябва да следва идеята за създаване на продукти, които имат положително влияние върху околната среда.“

Повече

Нови продукти, концепции и вдъхновения за по-голям жилищен комфорт.

Повече

Благодарение на технологията “Connect", Häfele реализира "умен дом" посредством "умни мебели".

Повече

Interzum Award 2019: двойна награда за Hettich ComfortSpin и ViZard by ambigence бяха наградени.

Повече

На специална церемония премиерът Б. Борисов, откри модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на фирмата.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code